Slide Meest gestelde vragen De Ronde Tafel

De Ronde Tafel

Wat heeft Tafelen met de legende van koning Arthur te maken?

Er is geen inhoudelijke relatie tussen de Nederlandsche Tafelronde, of Round Table, met de legende van koning Arthur. We gebruiken wel het embleem van de ronde tafel als symbool voor vriendschap.

Is de Tafelronde een serviceclub?

Nee, de Tafelronde is in eerste instantie een vereniging gericht op het stimuleren en ontwikkelen van vriendschap: lokaal, nationaal en internationaal. Goede doelen worden wel gevonden en ondersteund, maar altijd omdat de Tafels daar zelf behoefte aan hebben. Service is geen doel maar wel een middel.

Bestaat de Tafelronde alleen in Nederland?

Nee, de Nederlandsche Tafelronde is onderdeel van Round Table International. Er zijn associaties in ruim 57 landen. Round Table is een internationale organisatie.

Kunnen vrouwen ook lid worden van een Tafelronde?

Nee, de Nederlandsche Tafelronde is alleen voor mannen tussen de ca 18 en 40 jaar. Vrouwen kunnen lid worden van de Ladies Circle.

Hoeveel Tafelaars zijn er in Nederland?

De Nederlandsche Tafelronde bestaat uit bijna 200 Tafelrondes verspreid over heel Nederland. Er zijn ruim 3.000 Tafelaars in Nederland.

Klopt het dat Tafelen maar tot 40 jaar kan?

Ja, deze leeftijdsgrens kenmerkt de dynamiek van de Tafelronde. Het is wel belangrijk dat Tafels zorgvuldig omgaan met de planning van het ledenaantal. Het is altijd lastig wanneer er ineens een grote groep 40+ sers een Tafel gaat verlaten zonder dat daar een goede aanwas van nieuwe Tafelaars tegenover staat. De einddatum is 31 maart. Indien je op die datum 40 jaar bent dan moet je de Nederlandsche Tafelronde verlaten en word je een zgn. 40 plusser.

Wat is het vereiste minimumaantal leden voor de lokale Tafelronde?

Het vereiste minimumaantal leden voor een lokale Tafelronde is 15 Tafelaars. De jaarlijkse peildatum is 31 maart.